07 листопада 2018

Лісівники це люди, які доглядають за лісом, - Володимир Бондар в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD


Журналісти запитали і про позицію Держлісагентства стосовно так званого дослідження британської неурядової організації Earthsight.

«Вони проводили дослідження, не маючи можливості особисто перевірити ті дані, про які вони говорять. На цьому тижні ми врешті побачили цих людей, коли вони вперше після свого дослідження приїхали в Україну. І мені дивно, що вони навіть не володіють лісовими термінами. Не говорячи вже про те, що вони чітко не розуміють предмет того, про що вони говорять», - підкреслив Володимир Бондар.


Він також розповів, повідомлялося про те, що британська організація проводила своє дослідження за якісь грантові кошти. Виявилося, що грантів вони не отримували і працюють за кошти, очевидно, приватні.

Більше того, за словами Володимира Бондаря, існує думка, що ці кошти заплатили їм люди, які безпосередньо мають стосунок до лісової галузі в Україні.

«Отже, їхню позицію, як експертну, оцінювати за таких обставин досить складно. Тим більше, професійного дослідження ними проведено не було. Вже українські активісти говорять, що їхня інформація у цьому дослідженні була перекручена, вона не відповідає дійсності. І тому, як основа для якихось серйозних висновків це дослідження служити не може», - зазначив заступник Голови Держлісагентства.

Про що ще говорили з журналістами читайте тут:


0 коммент.:

Дописати коментар