06 листопада 2018

'Зійшлися дві людини'': озвучена нова версія жорсткого нападу на Гандзюк

06 листопада 2018, 11:32

Убивство громадської активістки Катерини Гандзюк могло бути одним із ланцюжків конфлікту навколо розподілу лісу на Херсонщині.

Таку версію оприлюднила блогерша Ольга Шарій. Відео опубліковано на її каналі в YouTube. У першу чергу, вона звернула увагу на те, що напад на Гандзюк відбувся у той же день, що і вбивство ветерана АТО із Бердянська Віталія Олешка на прізвисько "Сармат".

Останній, за її інформацією, також брав участь у розбірках навколо лісів, і саме на цьому грунті посварився із місцевими АТОвцями, які захищали інтереси влади.



Facebook Каті Гандзюк

НОВИНИ




"Сармат"



Вбивство "Сармата" в Бердянську
2/2

Лісовий конфлікт на Херсонщині, зазначимо, почався у кінці травня 2018 року. Тоді в результаті підпалів вигоріли десятки гектарів соснових насаджень. За однією із версій, яку відпрацьовувало слідство у цій справі, справжньою метою зловмисників було викорчовування і перепродаж лісу.

Саме в розпал цього конфлікту, нагадала блогерша, Гандзюк написала декілька постів, якими дала зрозуміти, що в регіоні всього-на-всього ведуться розбірки за право рубати й продавати ліс.

"Катерині Ганзюк починають відверто погрожувати після того, як вона сказала, що АТОвці від влади, які прийшли на мітинг — це, насправді, фейкові військові, і вони всього лише виступають за владу та за вирубку лісу", — акцентувала увагу вона.

НОВИНИ
''У відставку!'' У справі про вбивство Гандзюк намітився прорив

При цьому Ольга Шарій стверджує, ніби колотнеча через ліси між АТОвцями викликана тим, що дві людини — лідер ОЗГ "Кордон" Олександр Цегельник і глава Херсонської ОДА Владислав Мангер — не змогли поділити цю сферу. Ветерани ж стали їхнім "дахом".

"Я вважаю, що вся ця історія, це — історія бандитських розбірок на місцевому рівні. У сутичці за ліс зійшлися дві людини: Мангер і Цегольник. У Цегольника було своє угруповання АТОвців, а у Мангера — своє", — пояснила блогерша.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив кислоту в обличчя Катерині Гандзюк. Напад стався біля будинку, де живе активістка, у той час, коли вона йшла на роботу.

3 серпня поліція повідомила про затримання одного підозрюваного, яким виявився Микола Новіков. 6 серпня суд вирішив взяти його під варту до 1 жовтня. 22 серпня суд відпустив його з-під варти. Ганздюк стверджувала, що не впізнає Новікова, і що він є "випадковою людиною".

7 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв розповів, що у справі з'явився ще один підозрюваний. Також у поліції оприлюднили нові дані про кислоту, якою облили активістку. На наступний день генпрокурор Юрій Луценко розповів, кого СБУ підозрює у замаху на активістку.

20 серпня суд заарештував іншого підозрюваного Віктора Горбунова до 16 жовтня. Крім того, Князєв розповів, що всього затримано п'ятеро осіб. За його словами, більшість із них — учасники АТО.

23 серпня суд заарештував п'ятого підозрюваного у замаху на Гандзюк.

Пізніше в поліції заявили, що у справі про замах на Гандзюк загалом 6 затриманих підозрюваних.

0 коммент.:

Дописати коментар