05 листопада 2018

Офіційна відповідь на критику

  
   
  









Автор: Прес-служба ДП "Бучацький лісгосп"
01.11.2018 09:50

Реагування на критику

Ми вдячні всім за активність у питаннях вирубки лісу, однак державне підприємство «Бучацьке лісове господарство» проводить свою діяльність в рамках чинного законодавства.

30 жовтня 2018 року на сторінці у Фейсбук Василь Жуковський було розповсюджено відео, на якому він, без залучення представників Бучацького лісгоспу, здійснює обстеження лісової ділянки, що знаходиться у постійному користуванні державного підприємства «Бучацьке лісове господарство», у Дорогичівському лісництві, де проводиться вибіркова санітарна рубка.

Вищенаведені твердження із даного відео не відповідають дійсності.

Ми ні в якому разі не хочемо піддавати сумнівам компетенцію пана Василя Жуковського, однак коментарі та доводи наведені у даному відео є такими, що не відповідають дійсності та ґрунтуються на припущеннях та власному суб’єктивному баченні.

Проведення рубки відбувається у кварталі 52, виділ 22 на площі 1,9 га та було оформлено лісорубним квитком № 133 від 03 вересня 2018 року

Згідно з п.2, п.12 та п. 14 Санітарних правил в лісах України, затверджених постановою КМУ від 27 липня 1995 р. № 555 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМУ № 748 від 07.08.2013, № 213 від 23.03.2016, № 756 від 26.10.2016 року, заходи з поліпшення санітарного стану лісів здійснюються власником лісів, постійним лісокористувачем у максимально стислі строки за умови недопущення негативного впливу на навколишнє природне середовище шляхом вилучення з насаджень сухостійних, відмираючих, дуже ослаблених, внаслідок пошкодження насаджень пожежами, шкідниками, хворобами лісу і в наслідок аварій та стихійного лиха окремих дерев або їх груп, які відбираються для рубки до масового заселення їх стовбуровими шкідниками або ураження хворобами.

На виконання п. 5 та у відповідності до п.13 Санітарних правил в лісах України, представниками ДСЛП «Львівлісозахист» було проведено лісопатологічне обстеження, складено відповідний Акт лісопатологічного обстеження насаджень від 25 червня 2018 року, складений Перелік заходів з поліпшення санітарного стану лісів ДП «Бучацький лісгосп», який було погоджено ДСЛП «Львівлісозахист» 26 червня 2018 року, Управлінням екології та природних ресурсів Тернопільської ОДА та обласним управлінням лісового та мисливського господарства від 05.07.2018 року.

І у відповідності до п. 13 Санітарних правил в лісах України була призначена вибіркова санітарна рубка.

Твердження пана Василя, що більшість дерев на ділянці є здоровими та «деревина вищого гатунку» є голослівними, оскільки у місці, де безпосередньо проводилась відеозйомка деякі дерева дуба сильно ослаблені, всихають або всохли внаслідок дії опенька осіннього, із зовнішніми ознаками пошкодження стовбуровими та прикореневими гнилями, плодовими тілами трутовиків, всихаючими скелетними гілками та ознаками заселення стовбуровими шкідниками. Деякі дерева граба та інших порід уражені гнилями, всихають або всохли внаслідок дії природного відбору.

Розуміючи, який шквал негативу випливе після даного коментарю, все ж таки сподіваємось на розуміння та адекватне сприйняття роботи працівників лісової галузі, і закликаємо перестати формувати образ лісівника – злодія, та, навпаки, разом проводити зміни на краще у лісовій галузі.

ДП "Бучацьке лісове господарство" відкрите до об’єктивної критики, до співпраці з громадськістю і письмово готовий надати офіційні відповіді на всі запити, звернення щодо проведення рубок, які роботи і де проводяться лісгоспом, пред'явити необхідні документи, але для цього просимо звертатись у визначеному законодавством порядку на поштову чи електронну адресу лісгоспу з усіма питаннями, які потребують відповідей та роз'яснень.

Крім того, додатково надаємо копії усіх вищезазначених документів, фото зрубаних дерев дуба звичайного «вищого гатунку» та повідомляємо, що у разі відсутності звернень безпосередньо до лісгоспу та до отримання відповідей на поставлені питання, просимо не розповсюджувати непідтверджену інформацію.

https://ternopillis.gov.ua/no_cache/pres-sluzhba/novina/article/oficiina-vidpovid-na-kritiku.html#.W9q_8e4KfkQ.facebook

0 коммент.:

Дописати коментар