02 квітня 2019

Більше гектара лісу посадили на згадку про колишнього директора Новгород-Сіверського держлісгоспу (відео)

Більше гектара лісу сьогодні посадили лісівники теперішні та колишні на згадку про колишнього директора Новгород-Сіверського Держлісгоспу Йосипа Райчинця. Він був керівником цього підприємства з 1973 по 1984 роки. Потім керував підприємством «Чернігівліс», згодом очолював обласну профспілку працівників лісу. Помер Йосип Райчинець торік.



Така дуже кропітка робота, слава богу, досвіду вистачає. Підхід має бути професійний. Якщо неправильно зробити, то дерева не приживуться. Тут присутні всі спеціалісти лісової галузі, то думаю, приживлюваність буде стовідсоткова.

Працівники лісового господарства та колишні лісівники саджають ліс разом на згадку про колишнього директора лісгоспу Йосипа Райчинця.

Сергій Сезоненко, директор ДП «Новгород-Сіверський держлісгосп»: «Ідея народилась у нас в колективі – вирішили зробити такий масштабний і історичний захід, створити культури на честь і в пам’ять Райчинця Йосипа Михайловича. Площа цього масиву буде 1,3га. Саджаємо сосну звичайну. Берізка буде доповненням».

Володимир Горбатенко, колишній помічник лісничого, пенсіонер: «Прийшов, дізнався, що будуть висаджувати лісові культури у пам’ять нашого колишнього директора Райчинця Йосипа Михайловича. Просто хороша людина – скільки я з ним проробив, мабуть з 1974року зустрілись. Спочатку він був інженером, потім директором. Я зустрічався з ним – душевна хороша людина. Я прийшов, кажу, хоч посаджу дерево за нього».

Микола Засько, колишній директор ДП «Новгород-Сіверський держлісгосп»: «Мені довелося працювати з ним ще в Коропі лісничим, потім він призначав мене директором Новгород-Сіверського лісгоспу у 1993році. Я хочу сказати, що це чуйна добра порядна людина – найголовніше. Як керівник – вимогливий, відповідальний, але був справедливий.

За його керівництва було збудовано нижньо-складський комплекс: під’іздні колії, нижній склад, цех, гараж, контора була збудована, скільки лісу було посаджено. Йосип Михайлович багато чого зробив».

Наталія Кудласевич, голова обласної профспілки працівників лісового господарства: «З Йосипом Михайловичем я вже з 1986року працювала. Він був професіоналом своєї справи в лісовому господарстві, піклувався про людей».

Понад гектар тільки-но посадженого лісу поряд з селом Володимирівка позначили дерев’яним вказівником.

UA: Чернігів
Вторник, 2 Апреля 2019 20:13

0 коммент.:

Дописати коментар