18 червня 2019

Про залучення екіпажів вертольотів ДСНС до моніторингу пожежонебезпечних районів у пожежонебезпечний період 2019 року


ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

НАКАЗ

від 30 травня 2019 року N 320

(з основної діяльності)

м. Київ

Про залучення екіпажів вертольотів ДСНС до моніторингу пожежонебезпечних районів у пожежонебезпечний період 2019 року

Відповідно до Положення про Державну службу України з надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 р. N 1052, з метою запобігання та своєчасної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у природних екосистемах України протягом пожежонебезпечного періоду 2019 року наказую:

1. Запровадити у період з 1 червня до 30 вересня 2019 року проведення повітряними суднами Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України (далі - САЗ) повітряного моніторингу пожежонебезпечних районів у природних екосистемах.

Повітряний моніторинг здійснювати не менше двох разів у місяць з урахуванням оперативної обстановки в регіонах та прогнозу Українського гідрометеорологічного центру пожежної небезпеки за погодними умовами.

2. Департаменту реагування на надзвичайні ситуації (Демчук В. В.), начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування (Рунаєв І. В.):

організувати проведення повітряного моніторингу пожежонебезпечних районів у природних екосистемах на території України;

щомісяця розробляти графік проведення повітряного моніторингу пожежонебезпечних районів у природних екосистемах.

3. Керівникам територіальних органів ДСНС в областях та м. Києві, командиру САЗ (Коробка І. М.):

розробити маршрути проведення повітряного моніторингу пожежонебезпечних районів у природних екосистемах;

організувати під час здійснення повітряного моніторингу пожежонебезпечних районів порядок взаємодії та оперативного обміну інформацією про виявлені пожежі з відпрацюванням практичних дій при ліквідації надзвичайних ситуацій;

спільно з представниками Державного агентства лісових ресурсів України проводити повітряний моніторинг екіпажами вертольотів ДСНС за визначеними маршрутами з уточненням координат водоймищ і можливих майданчиків для посадки вертольотів з метою оперативного та ефективного залучення авіаційних сил і засобів до гасіння лісових пожеж.

4. Керівнику Українського гідрометеорологічного центру (Кульбіда М. І.) організувати складання прогнозу пожежної небезпеки за погодними умовами у розрізі адміністративних районів України та оперативного його доведення до ДСНС, САЗ і територіальних органів ДСНС в областях та м. Києві для організації проведення повітряного моніторингу та протидії пожежам у природних екосистемах.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Мельчуцького О. Г.

Голова                                                                       М. Чечоткін


http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/FN052914.html

0 коммент.:

Дописати коментар