21 червня 2019

Лісники здійснили профілактичний рейд-патрулювання лісовими масивами

19 червня представники Дахнівського лісництва спільно із представниками  Управління ДСНС у Черкаській області провели спільні профілактичні патрулювання щодо недопущення виникнення пожеж у лісових масивах. 

Під час відпрацювання, рятувальники та лісники наголосили відпочивальникам на дотриманні основних правил безпечної поведінки в лісі, зокрема про заборону користування відкритим вогнем через спекотну погоду яка призвела до встановлення в області 5 класу пожежної небезпеки. Як відомо, найчастіше причинами пожеж в у лісах та лісопаркових зонах є недбалість людини, однак під час сильної спеки у поєднанні з вітром можливе й самозаймання лісової підстилки. Саме тому, аби попередити та оперативно виявити можливе загорання у лісових масивах Черкаського району, рятувальники та лісники поспілкувалися з громадянами та наголосили на забороні розведення багать у лісах у період сильної спеки. Учасники рейдового відпрацювання поширили серед відпочивальників профілактичні листівки та поновили їх на інформаційних дошках лісового господарств. ,

Також фахівці Служби порятунку зауважили, що при виявленні загорання у лісах чи паркових зонах важливо одразу повідомляти про небезпеку за номером «101». Значну допомогу у патрулюванні лісових масивів відіграє техніка. Останнім часом відбулось її оновлення у багатьох держлісгоспах, як наприклад Золотоніському, Канівському, Смілянському, Чигиринському, Черкаському, вже не дивина позашляховики «Ford Ranger», які устатковані лісопожежними модулями, квадрокоптерами, GPS-трекерами, радіостанціями та пожежним інвентарем. Саме завдяки такому оснащенню можна оперативно не лише виявити найменше загорання, а й швидко його ліквідувати силами патруля ще до прибуття додаткових сил. 

Станом на сьогодні, у лісах, підпорядкованих держлісгоспам трапилося 11 лісових пожеж на загальній площі 0,5 га, що свідчить про оперативність та своєчасність виявлення і ліквідації лісових пожеж працівниками держлісохорони.



Управління ДСНС у Черкаській області
Опубликовано: 20 июн. 2019 г.

0 коммент.:

Дописати коментар