25 червня 2019

Чорнобильська деревина: активісти виявили колосальну за обсягами вирубку лісу у Зоні



Громадський активіст, який займається проблемами Чорнобиля, Ілля Кротенко, повідомив про незаконну вирубку лісу в зоні відчуження у величезних масштабах.

На відео з закритої зони, яке Кротенко опублікував на Youtube, видно, що вздовж дороги покладені спиляні сосни.

Активіст підкреслює, що в цьому році вирубка лісів досягла просто неймовірних масштабів.

«Крик відчаю! В Чорнобильському біосферному заповіднику масово пиляють дерева! Таке траплялося й раніше, але зараз, за словами місцевих жителів, масштаби досягли колосальних розмірів», - повідомляє Кротенко.
«Він розповідає, що частина дерев на суміжних із зоною територіях ріжеться на дошки, а відходи використовуються для роботи Іванківської ТЕС у Київській області. Ще частина дерев йде на меблевий завод у Житомирській області.

На відео добре видно, що стежка, по якій слід оператор, добре уторована вантажівками. При цьому лежать уздовж дороги спиляні дерева складені так, ніби їх сортують.

При цьому ДП «Екоцентр», яке спеціалізується на роботі в зоні відчуження, заявляє, що офіційна вирубка лісів у Чорнобилі в цьому році не проводиться, а поліція Київської області запевняє, що всі машини, в тому числі і з деревиною, проходять радіаційний контроль.


https://ua.sbu.ua/golovni-novyni/chornobylska-derevyna-aktyvisty-vyiavyly-kolosalnu-za-obsiahamy-vyrubku-lisu-u-zoni-9149.html

0 коммент.:

Дописати коментар