27 грудня 2019

Аби не вирубували та не крали: е-облік деревини пошириться на всю Хмельниччину


Аби не вирубували та не крали. Саме це – головна мета такого нововведення, як електронний облік деревини. Про це вкотре заговорив Президент ще у листопаді цього року. Тоді зобов’язав негайно запровадити систему на всіх державних та комунальних підприємствах. Зарухались і на місцях. Відтак, на Хмельниччині програма уже працює. На останній колегії ОДА цій темі виділили чи не найбільше часу, зокрема, зазначили, облік мусить поширитися на всю область.

Перевагами такого оновлення, звісно, є відкритий облік самої деревини, її транспортування, використання тощо. Це дасть змогу лісівникам та державі більш точно вести документацію щодо лісу, адже останнім часом динаміка користуванням деревини збільшується , а от кількість самого ресурсу меншає. Однак є у таких змінах й негативна сторона.

До слова, сама колегія відбулась в онлайн-режимі. На відеозв’язку під час усього засідання були майже усі райони області. Їм по черзі надавався час на виступ, після чого сипались питання як із самої зали, так і з телевізора.

Підсумовуючи, Голова облдержадміністраціїї попросив якомога швидше втілити це питання у життя та закликав усіх «не розслаблятись», мовляв, уже на початку 2020-го чекає багато роботи…




У новому форматі про нововведення: саме так минула чергова колегія Хмельницької ОДА. Найбільше обговорення Голови, Дмитра Габінета, та представників районів стосувалося лісів та їх електронного обліку.


0 коммент.:

Дописати коментар