26 грудня 2019

Офіс ефективного регулювання - звіт про діяльність за 2015-2019 роки



🥇 2019 рік добігає кінця. Ми в BRDO ставимо собі нові цілі на 2020-й, оновлюємо команду і, звісно, підбиваємо підсумки за попередній період.

📈 Звичайно, завжди хочеться ще більше, краще і швидше. Але вдалося нам також немало!

💎 Ми розробили більше 50 рішень на користь бізнесу, які щодня спрощують життя підприємцям та щороку економлять більше 2 мільярдів гривень. Низка наших ініціатив дозволила Україні зрости на 7 позицій у рейтингу Doing Business. Крок за кроком, ми продовжуємо впроваджувати інспекційну реформу та дерегуляційні ініціативи.


📇 Протягом 2019 року експерти BRDO провели 8 комплексних ринкових досліджень, розробили більше 20 законопроєктів і більше 50-ти підзаконних актів! Наш #PRO_Діалог залучив до публічних консультацій щодо регуляторних рішень більше 1000 стейкхолдерів, а #StartBusinessChallenge поповнився новими бізнес-кейсами, організованими у 14 кластерів, 13-ма локалізованими містами і провів більше 20 навчальних заходів для підприємців по всій Україні.

🏆 Серед основних перемог кожного із секторів:

🌿 Наш Агросектор розробив правові основи для системних реформ у лісовій галузі, зокрема для функціонування е-системи обліку деревини та моніторингу лісоматеріалів, а також створив умови для легального ринку органічної продукції.

🏗 Беззаперечною перемогою сектора Будівництва стало запровадження Е-кабінету забудовника, створення підстав для запуску Єдиної державної е-системи у сфері будівництва та спрощення отримання послуг у сфері.

🔋 Завдяки роботі сектору Енергетики запроваджено пілотний проєкт із проведення е-аукціонів із продажу дозволів на надрокористування та введено в дію статтю 21 ЗУ про ринок електроенергії.

🚗 Транспортний сектор сфокусував роботу на створенні передумов для якісних доріг в Україні. Головний результат – впровадження середньострокового планування у дорожньому будівництві, що дозволить ефективніше й прозоріше розпоряджатися бюджетними коштами у сфері.

🔎 Зусиллями сектору «Контроль і нагляд» було спрощено процедуру отримання ліцензій, що суттєво економить витрати підприємців, а також відкрито космічну галузь для приватного бізнесу.

👨‍💻 ІТ-сектор запустив процес перерозподілу 900-діапазону частот для впровадження LTE по всій Україні, більш того – розробив підстави для системної реформи у галузі телекомунікацій з урахуванням Кодексу е-комунікацій ЄС.

Детальніше про діяльність Офісу можна дізнатися у звіті:

0 коммент.:

Дописати коментар