25 грудня 2019

У Грузії одночасно в різних місцях почалися 10 лісових пожеж


Вогнеборці готуються до важкої роботи 25 грудня.

Одразу в десяти різних точках у Грузії протягом вівторка, 24 грудня, спалахнули лісові пожежі. Більшість із них рятувальники оцінюють, як незначні.

Водночас пожежі в горах складні для гасіння, бо місцевість є важкодоступною. Так, в Атенській ущелині вогонь поширився на велику площу. З ним намагаються впоратися 40 пожежників, однак швидкого успіху місцеві рятувальники не прогнозують. Вранці для боротьби з цією пожежею планують задіяти вже 200 вогнеборців, а також вертоліт і наземну спецтехніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
На Житомирщині лісові пожежі охопили 100 гектарів території

Основною причиною займань наразі називають суху погоду в Грузії. Влада країни наразі не вбачає загроз поширення вогню на населені пункти. Нині прилеглим селищам дошкуляє дим від пожеж.

Тим часом масштабні лісові пожежі тривають в Австралії. 21 грудня лише в південно-східному штаті Новий Південний Уельс на боротьбу зі стихією та її наслідками кинули близько 10 тисяч поліцейських, пожежників, рятувальників та медпрацівників. Через надзвичайну ситуацію влада закликала жителів та гостей міста Сіднея не залишати домівки. Сам мегаполіс затягло густими хмарами диму.

ВІДЕО В Австралії оголосили надзвичайний стан через лісові пожежі


Про катастрофічну ситуацію заявили пожежники в 6 з 15 регіонів. В Австралії понад сотня осередків займання, половина з них неконтрольована. Кілька пожежників і місцевих зазнали опіків. Загасити вогонь намагаються дві сотні пожежників. На допомогу австралійцям прийшли групи зі Сполучених Штатів та Канади.


ТСН. 16:45 19 грудня 17:42

Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/u-gruziyi-odnochasno-v-riznih-miscyah-pochalisya-10-lisovih-pozhezh-1465203.html

***




В Грузии начались лесные пожары

25.12.2019

В разных регионах Грузии начались лесные пожары.

Об этом сообщает служба по управлению чрезвычайными ситуациями МВД страны.

Отмечается, что 10 активных очагов было зафиксировано днем, 24 декабря. Причина возникновения пожара – сухая погода.

В ведомстве предупредили, что угрозы распространения огня на населенные пункты нет.

Однако пожар в Атенском ущелье около села Ормоци принял более крупные масштабы. На данный момент около 40 пожарных пытаются справится с огнем.

«В течение всей ночи продолжится мониторинг ареала распространения огня. С утра, сразу после восстановления видимости, к тушению пожара подключатся вертолет погранполиции МВД и гусеничная пожарная техника минобороны Грузии», — добавили в МВД.

Minval.az

0 коммент.:

Дописати коментар