29 грудня 2019

БАУ підготувала законодавчі пропозиції для стимулювання вирощування енергетичних рослин


Робоча група БАУ завершила роботу над пропозиціями змін до законодавства щодо стимулювання вирощування енергетичних рослин.
Про це повідомляє прес-служба БАУ.
За результатами роботи запропоновано зміни до законодавства на двох рівнях:
- Законодавчий рівень – зміни до ЗУ «Про альтернативні джерела енергії», Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо:
  1. Запровадження визначення терміну «енергетичні рослини» та засад державної підтримки їх вирощування.
  1. Спрощення доступу до земель державної та комунальної власності з метою вирощування на них енергетичних культур – оренда без проведення аукціонів, обмеження максимального розміру орендної плати та встановлення мінімального строку оренди 20 років.
- Підзаконний рівень – розробка проекту Порядку використання бюджетних коштів для підтримки вирощування енергетичних рослин, що передбачає компенсацію вартості закладення 1 га енергетичних рослин:
  1. Розмір компенсації (25 тис. грн./га, виплачується у 2 етапи).
  1. Періодичність компенсації (у 1-ий та 3-ій рік існування плантації).
  1. Умови компенсації (площа не менше 100 га, сходження – не менше 85% у перший рік та не менше – 80% у третій рік існування плантації).
  1. Контроль – формальна перевірка поданих документів та виїзні перевірки.
Необхідні проекти актів напрацьовано в робочій групі БАУ і передано для подальшого опрацювання в Держенергоефективності.
https://drovnik.ua/uk/news/bau-podgotovila-zakonodatelnye-predlozheniya-dlya-stimulirovaniya-vyrashchivaniya-energeticheskih-rasteniy-1168

0 коммент.:

Дописати коментар