23 березня 2020

Тернопільські лісівники запланували навесні заліснити майже 90 гектарів земель (Фото)

У ДП «Тернопільське лісове господарство» з початку весни висадили 29 тис. шт саджанців головних лісоутворюючих порід, а протягом усієї весняної лісокультурної кампанії заплановано заліснити 49 га земель держлісфонду та 40 га на землях нових лісів.



Тільки весняне сонечко почало дарувати землі перше тепло, на лісокультурних площах підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства закипіла робота. З перших чисел березня лісівники області активно розпочали весняну лісокультурну кампанію.



Ця весна для всіх непроста, через складну епідеміологічну ситуацію в Україні та світі. Проте лісівники Тернопільщини продовжують виконувати свій обов’язок — висаджувати молоді деревця, тим самим заліснюючи ділянки держлісфонду та створюючи нові ліси, дотримуючись при цьому наказів, розпоряджень і правил під час карантину.



За інформацією пресслужби Тернопільського обласного управління лісового і мисливського господарства, в ДП «Бучацьке лісове господарство» Золотопотіцькому лісництві в кварталі 88 було висаджено плантацію новорічних ялинок на площі 0,6 га.

В ДП «Бережанське лісомисливське господарство» висаджують новий ліс. У Козівському та Підгаєцькому лісництвах було висаджено дуб червоний на площі 6,3 га.



В ДП «Чортківське лісове господарство» в Гусятинському лісництві квартал 20 відділ 14 було висаджено 4,5 тис. шт саджанців дуба звичайного на площі 1,2 га. В Улашківському лісництві висадили лісові культури на землях Заболотівської сільської ради на площі 4,6 га (Нові ліси), де було висаджено 9,5 тис. шт сосни чорної.

Садити ліс — справа нелегка й відповідальна. На сьогодні в державних лісогосподарських підприємствах весняна лісокультурна кампанія на стадії завершення.

100 мільйонів сіянців та саджанців дерев висадили на сьогодні лісівники по всій Україні. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на своїй сторінці у Фейсбук.



http://7days-ua.com/news/ternopilski-lisivnyky-zaplanuvaly-navesni-zalisnyty-majzhe-90-hektariv-foto/

0 коммент.:

Дописати коментар