16 березня 2020

Вінниччину озеленять восени: всеукраїнську акцію із висадження мільйона дерев за один день перенесли


Всеукраїнську акцію із висадження мільйона дерев за один день, яка мала відбутись 20 березня за участі колективу Vlasno.info, перенесли на осінь через карантин. За рішенням організаційного комітету, національний рекорд з озеленення буде встановлений 1 листопада.

Засідання оргкомітету акції, що пройшло сьогодні, 16 березня, постановило:

– Офіційно призупинити реалізацію Акції із висадження понад 1 000 000 дерев за 24 години.

– Встановлення Рекорду України - колективне висадження понад 1 000 000 дерев попередньо перенести на 01 листопада 2020 року.

– Продовжити підписання Меморандумів і збір заявок волонтерів й партнерів на участь в проекті «Озеленення України».

– Розмістити на офіційному сайті проекту «Озеленення України» контакти всеукраїнської гарячої лінії з проведення акції, контакти обласних координаторів.

– При виникненні потреби в обговоренні важливих питань – провести відео-конференцію.

Нагадаємо, десятки громад Вінниччини, підприємства та навчальні заклади підписали меморандум про участь у всеукраїнській акції озеленення. В обласному центрі в рамках події мають висадити 1 805 дерев. В області, зокрема, з'являться фруктовий та ліщиновий сади. Загалом природа України «збагатіє» на 1 000 000 дерев.

Акція мала відбутись 20 березня, напередодні Міжнародного дня лісів, але ситуація із коронавірусм внесла свої корективи у задуми організаторів. Втім, учасники, які вже закупили саджанці і мають намір їх висадити, можуть це зробити, але не забуваючи про заходи безпеки. Оргкомітет радить «озеленювачам», збиратись у респіраторних масках групами не більше 10 осіб.

http://vlasno.info/spetsproekti/2/ecology/item/35326-vinnychchynu-ozeleniat-voseny-vseuk

0 коммент.:

Дописати коментар