27 лютого 2014

Японці створили робота-лісоруба

Почалося. Кіберзміни витісняють людей. Скоро вже, як мені здається, роботи замінять міінстерства, комітети, агенства та інші органи виконавчої влади, а також лісогосподарські підприємства...

Японські розробники з компанії Marutomi Seiko і Університету Гіфу розробили робота-лісоруба, основним завданням якого є пересування по стовбуру дерева і обрізання гілок, повідомляє IEEE Spectrum. Згідно із заявою розробників, робот оснащений «енергозберігаючої ланцюговою пилою» і здатний підлаштовуватися під будову дерева. Імовірно, апарат зможе позбавити людей-лісорубів від небезпечної роботи по обрізанню важких гілок.

Маса робота-лісоруба становить 13 кілограмів. Він здатний переміщатися вгору і вниз по стовбурах дерев діаметром від шести до 25 сантиметрів. Швидкість переміщення по стовбуру становить близько 25 сантиметрів на хвилину. Особливістю робота є те, що при обрізанні гілок він не задіює привід переміщення по стовбуру, а утримується на ньому під тяжкістю власної ваги. Діаметр обрізати гілки не повинен перевищувати п'яти сантиметрів.

Випробування робота-лісоруба вже відбулися, проте проводились в ідеальних умовах: або на дерев'яному прямому стовпі в приміщенні, або на прямих стовбурах дерев у лісі. Інші подробиці щодо робота поки невідомі. Апарат був вперше представлений на міжнародній конференції IEEE ICMA в 2013 році.

http://gigamir.net/news/world/pub637177

0 коммент.:

Дописати коментар