23 лютого 2014

Новий «зелений» проект Google показує вирубку лісів в режимі реального часу

Google не є новачком гуманітарної діяльності, а останній проект компанії в цьому напрямку допоможе стежити за світовим обезлесением.

Беручи участь у проекті Global Forest Watch, пошуковий гігант надає необхідну техніку (Google Earth і Google Maps). Таким чином, кожен бажаючий може віртуально стежити за вирубкою лісів у світовому масштабі.

Якщо вам цікаво яка кількість тропічних лісів знищено на території Бразилії з 2008 року, то ви з легкістю отримаєте відповідь на своє питання. Більше того, ви можете простежити яка кількість лісів висадили на місці знищених (на жаль не так багато).






Інтерактивна карта веб-сайту дозволяє відстежити які саме організації займаються обезлісненням, де зрізають лише верхівки дерев і багато іншого.



Дані, які надає Google не новина для захисників довкілля, але проект Global Forest Watch здатний допомогти людству хоча б частково вирішити цю проблему, роблячи інформацію доступною для всіх.

http://vido.com.ua/article/8027/novyi-zielienyi-proiekt-google-pokazyvaiet-vyrubku-liesov-v-riezhimie-rieal-nogho-vriemieni/

0 коммент.:

Дописати коментар