19 лютого 2014

Набрали чинності зміни до Лісового кодексу Російської Федерації, спрямовані проти «чорних лісорубів»

1 лютого 2014 вступив в силу Федеральний закон № 415 «Про внесення змін до Лісового кодексу Російської Федерації і Кодекс України про адміністративні правопорушення», яким запроваджуються нові положення, присвячені обліку і маркування деревини, її транспортуванні, декларуванню угод з круглими лісоматеріалами.

Документ спрямований на практичне вирішення проблеми з нелегальною заготівлею лісу, дозволяє навести лад в обліку деревини не тільки при заготівлі, але і на ринку лісової продукції. Важливою новацією закону є введення Єдиної державної інформаційної системи обліку деревини (ЕДІСОД), куди буде заноситися вся інформація про купівлю-продаж кожної партії деревини, яка з'являється на ринку.

Для придбання партії деревини треба буде подати декларацію у встановленому законом порядку через єдиний портал державних і муніципальних послуг. Вся інформація про рух деревини враховуватиметься і зберігатися в ЕДІСОД  Інформаційна система стане ключовим елементом в системі профілактики незаконних рубок та забезпеченні прозорості ринку лісоматеріалів, дозволить відслідковувати походження всіх потоків деревини, контролювати достовірність даних, вести облік всіх операцій до моменту переробки або вивезення за кордон.


Крім того, закон присіче розвиток різних сірих схем, які виникають під виглядом цілком законних рубок лісу. Зокрема, тепер деревину не зможуть продавати громадяни, які реалізували своє законне право заготовити її для власних потреб, але вирішили зробити на цьому свій бізнес, інформує прес-служба адміністрації Володимирської області.

Новий закон торкнеться понад 8 тисяч орендарів і близько 700 тисяч жителів лісових районів.

Володимирський інформаційно-аналітичний журнал, 18.02.2014, http://vladjournal.ru/2014/02/vstupili-v-silu-izmeneniya-v-lesnoj-kodeks-napravlennye-protiv-chernyx-lesorubov/

0 коммент.:

Дописати коментар