23 лютого 2014

Ліс - під електронний контроль

Всі угоди по заготівлі лісу будуть контролюватися єдиною системою.

У Росії вирішили створити єдину електронну систему, яка містила б всю інформацію про діяльність лісового господарства. Це найважливіший і своєчасний крок, який дозволить раціонально використовувати потужний ресурс, а також забезпечить жорсткий контроль за проведенням всіх угод. У зв'язку з багаторазовими порушеннями правил колишньої системи галузь стала терпіти збитки.


З метою забезпечення порядку роботи лісового комплексу було прийнято низку заходів. Так, 1 лютого розпочав свою роботу спеціальний сайт, створений за проектом співробітників Рослесхоза. Це сучасна інформаційна система, що містить повний перелік всіх лісозаготівників, список орендованих площ лісу та іншу необхідну документацію.

Глава Міністерства природи Сергій Донський детально ознайомився зі структурою та змістом порталу, після чого повідомив, що спочатку джерело створювався для широкого кола користувачів, і найближчим часом буде проведена робота з диференціації повідомлень на сайті з метою забезпечення його доступності цивільному населенню.

Коло людей, які мають право користуватися порталом, поки обмежений. У першу чергу доступ до інформації отримають відомства, які зобов'язані найближчим часом приступити до викорінення «чорних» лісорубів. На підтвердження рішучих планів реорганізації комплексу Лісовий кодекс РФ поповнився трьома статтями, в яких детально прописані правила обліку, реалізації та транспортування заготовленої деревини.

Кожне дерево лісового господарства має бути пронумеровано. Крім того, буде створена єдина федеральна система, за допомогою якої можна буде отримати необхідну інформацію, зробити замовлення на партію «кругляка», а також оформити всі обов'язкові супровідні документи. За порушення нових пунктів Лісового кодексу передбачені штрафи у розмірі від п'яти до 700 тис. рублів.

http://www.corpomir.ru/5779-Les--pod-elektronnyy-kontrol.html

0 коммент.:

Дописати коментар