15 березня 2014

Час нових лісів

У зв'язку з погодними умовами лісокультурних сезон в нинішньому році почався раніше звичайного.

У зв'язку з теплими погодними умовами лісгоспи південних регіонів республіки приступили до посадок лісу. Запорукою гарної приживлюваності посаджених лісових культур є достатній запас вологи в грунті. У нинішніх погодних умовах волога йде із землі дуже швидко. Тому було прийнято рішення оперативно приступити до посадок лісу. Першими цю роботу розгорнули лісгоспи південних регіонів, поступово до них будуть підключатися й інші господарства.

Раніше звичайного в нинішньому році пройде і акція «Тиждень лісу» - 5-12 квітня, щоб всі бажаючі змогли взяти участь у створенні нових лісів.

Всього в 2014 році лісгоспи Білорусі планують створити майже 22 тис. га нових лісів. Для цього підготовлено 140 млн. штук стандартних сіянців і саджанців.

Необхідною посадковим матеріалом все лісгоспи республіки забезпечені повністю і навіть із запасом. Зараз в наявності у них є 302 млн. шт. різного посадкового матеріалу, в тому числі 282,3 млн. шт. сіянців і 19,7 млн. шт. саджанців, понад 280 видів і форм деревних рослин.

Висаджуватися в основному будуть хвойні породи дерев - сосна і ялина, а також дуб звичайний. Крім того, планується посадка модрини європейської, ясена звичайного, берези, липи та інших м'яколистяних і твердолистяних порід дерев.

Частина що залишився посадкового матеріалу буде реалізована на експорт, частина використана для доповнення лісових культур і ще частина залишиться в розплідниках на дорощування, щоб у подальшому використовувати його як крупномірних посадковий матеріал.

Крім того, нинішньої весни буде створено 26,5 га лесосеменних плантацій і 305 га плантацій швидкорослих деревно-чагарникових порід для забезпечення паливною деревиною теплоенергетичних установок, що працюють на місцевих видах палива.
http://www.mlh.by/ru/news/2349.html

0 коммент.:

Дописати коментар