24 лютого 2017

Скасування мораторію на експорт знищить українські ліси, – Ігор Соболевський

Лісам та вітчизняній деревообробній, меблевій, целюлозно-паперовій галузям скасування мораторію завдасть непоправного лиха. Експерти категорично переконані, що українська сировина не може йти на експорт, тому що наші ліси не встигли відновитись.

Таку думку в ефірі ток-шоу інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00–15:00 та 19:00–21:00 на телеканалі ZIK) висловив голова Асоціації деревообробних і заготівельних підприємств Західної України Ігор Соболевський.

«Скасування мораторію буде початком чорних днів для українських лісів та дотичних галузей. Колись ми вже працювали в умовах експорту деревообробної сировини. Наш непростий досвід показав, що тоді галузь в Україні була знищена», – розповідає фахівець.

На думку Ігоря Соболевського, вітчизняна деревообробна галузь дуже крихка і лише починає відроджуватись.

«Цю сферу нам потрібно відновлювати великими зусиллями і комплексно. Мушу зазначити, що вона вимагає серйозних вкладень, застосування сучасних технологій та органів, які здатні контролювати цю сферу. Окрім того, деревообробна галузь потребує стабільного постачання сировини», – пояснив експерт.

Перші про головне. Коментарімораторій на експорт лісу Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/02/24/skasuvannya_moratoriyu_na_eksport_znyshchyt_ukrainski_lisy_igor_sobolevskyy_1049979

0 коммент.:

Дописати коментар