26 лютого 2017

Дніпровсько-Тетерівські угіддя очікують на надання статусу національного природного парку Кабміном

Вже 3 роки як триває робота над створенням Дніпровсько-Тетерівського національного парку, розташованого на землях колишніх елітних мисливських угідь Януковича. За роки перебування у владі останнього - понад 30000 га лісів в міжріччі Дніпра і Тетерева були повністю закриті від відвідувачів, там була розбудована мережа з кількох десятків мисливських просік з кількома сотнями мисливських вишок.

Після перемоги Революції гідності вперше за багато років громадськість отримала можливість побувати на території угідь і була вражена красою природи та багатством тваринного світу. Тоді знову виникла ідея створення Дніпровсько-Тетерівського національного парку, яка вперше була озвучена ще в радянські часи, коли угіддя так само були мисливською резиденцією владної верхівки та закриті від відвідувачів.

Ідея полягає у реорганізації Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства, наявна інфраструктура якого дозволить на якісному рівні організувати і поєднати охорону природи та екологічний туризм. Мисливські об’єкти, на зразок елітних мисливських вишок для індивідуального полювання, можна використовувати для спостереження за дикими тваринами, а створені просіки є зручними для пересування екскурсійних груп. Незабудовані дикі береги Київського водосховища та гирла Тетерева є не лише чудовим місцем відпочинку, а і улюбленим місцем для багатьох мігруючих птахів. І є важливими як з точки зору їх охорони, так і з точки зору організації бьордвочінгу.

Проект створення національного парку отримав погодження від усіх владних структур, в тому числі від самого Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства, проте не отримало погодження від керівництва Державного агентства лісових ресурсів України.

За саботажем створення парку з боку лісагенції можуть стояти впливові особи з товариства мисливців та рибалок «Кедр», яке є тим самим елітним мисливським клубом президента-втікача.

Від створення парк відділяє лише один крок – погодження Кабінетом Міністрів України.

Тому, зважаючи на цінність цієї території, природоохоронна громадськість звертається до Кабінету Міністрів з проханням проявити екологічну свідомість та погодити створення Дніпровсько-Тетерівського національного природного парку.

Ця територія має стати перлиною заповідної Київщини і всієї України!

Posted on 07 February 2017 

0 коммент.:

Дописати коментар