24 лютого 2017

Експерти вітають призначення Григоровича головою Держлісагентства

Прихід в Держлісагентства ефективного топ-менеджера, вже довів свою здатність вирішувати кризові ситуації державного масштабу, прискорить реформу лісової галузі і дасть можливість подолати тіньові схеми в цій сфері




Так прокоментував інформацію про заплановане призначення головою Державного агентства лісових ресурсів України нинішнього глави Держпродкорпорація Олександра Григоровича експерт Вадим Нечитайло, передає Depo.ua з посиланням на "Факти".

"Лісова галузь в Україні сьогодні є, мабуть, однією з найскладніших за рівнем накопичених проблем. Дозволити їх і почати системні зміни неможливо без компетентної людини, який буде координувати цей процес, - сказав експерт. - Тому закономірно і дуже правильно, що до цієї роботи залучають професіонала з досвідом антикризового управління.

За його словами, за неповний рік роботи Олександра Григоровича в ДПЗКУ з яких всього п'ять місяців - в статусі глави корпорації, її робота була значно оптимізована, покращилися фінансові показники, а також відбулася переорієнтація на співпрацю з невеликими агровиробниками і фермерами.





Як розповів на умовах анонімності представник Мінагрополітики, яке курирує корпорацію, тільки завдяки новому керівнику ДПЗКУ змогла відновити відносини з китайськими партнерами, які знову готові інвестувати в Україну.

"А до того, як Григорович узяв процес під свій контроль йшлося вже про розрив контракту", - сказав інсайдер.

У Держлісагентстві перед новим топ-менеджером стоїть завдання порівнянної складності. За словами Ігоря Гужви, кандидата економічних наук, експерта CMD-Ukraine (Center for market development economy), стан лісових ресурсів в країні стрімко погіршується - найбільшу площу в лісових насадженнях займає молодняк (45,4%) і середньовікові насадження (37,7% ), що означає в короткостроковій перспективі різке зменшення пропозиції деревної сировини. Серед інших проблем - відсутність у вітчизняного виробника доступу до сировини, навіть незважаючи на дію мораторію, а також низька ефективність державного сектора в галузі.

"Державне агентство лісових ресурсів України, яке контролює 70% площ лісу в країні може стати маркет-мейкером галузі", - упевнений аналітик Олег Гуменюк. - Поява такого досвідченого керівника як Олександр Григорович однозначно прискорить позитивні зміни в лісовому господарстві.






Нагадаємо, що Кабмін планує призначити главою Держлісагентства Олександра Григоровича замість Христини Юшкевич. Його кандидатура вже узгоджена в МінАПК і може бути винесена на найближче засідання уряду.

Довідка


Олександр Григорович народився 10 листопада 1967 с. Жеваловка, Новоархангельського району Кіровоградської області.

Закінчив Українську сільськогосподарську академію за спеціальністю "механізація сільського господарства". Від лютого 1998 до лютого 2010 обіймав керівні посади в приватних компаніях. У 2010 рр. - Генеральний директор Українського науково-виробничого інженерного центру по охороні праці у сільському господарстві Укрсільгоспохоронпраця.

З квітня 2010 до лютого 2011 - радник Міністра аграрної політики України.

У 2011 р Обіймав посаду заступника Голови Державної інспекції сільського господарства України.

До лютого 2014 був директором Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Міністерства аграрної політики та продовольства України.

5 жовтня 2016 призначений в.о. голови правління ПАТ "ДПЗКУ".

Сьогодні, 15:49
http://www.depo.ua/ukr/money/eksperti-vitayut-priznachennya-grigorovicha-golovoyu-derzhlisagentstva-20170224526299


ПУБЛІКАЦІЇ

10:36 -  Григорович не планує залишати ДПЗКУ agravery )



За темою


Хто поклав око на український ліс

Олександр Григорович, якого готують в крісло голови Держлісагентства, завжди прислухався до бажань своїх кураторів. Вже на наступному засіданні Кабміну може відбутися призначення нового керівника Державного агентства лісових ресурсів України… Олександр Григорович, якого...

1 коментар:

  1. В свій час при Януковичу саме цей "успішний менеджер" "ламав через коліно агролісгоспи" на участь їх у корупційних схемах з поставок ліспродукції.

    ВідповістиВидалити