25 лютого 2017

Бершадські лісівники завершили лісову сертифікацію держлісгоспу

20-23 лютого проведено основний аудит системи лісоуправління державного підприємства «Бершадський лісгосп» на відповідність принципам і критеріям FSC. 23 лютого відбулися заключні збори з питання лісової сертифікації держлісгоспу за схемою FSC.

Процес сертифікації в Бершадському лісгоспі розпочався ще позаминулого року. За короткий проміжок часу проведено сертифікаційну оцінку Бершадського, Сумівського, Ободівського, Цибулівського лісництв. Сформовано найповнішу базу даних про ліси держлісгоспу.

На зборах наголошено, що бершадські лісівники забезпечили повну відкритість як усього процесу сертифікації лісів держпідприємства лісового господарства, так і всієї своєї лісогосподарської діяльності. Всі зацікавлені сторони були запрошені до участі в процесах аудиту і підготовки управлінських рішень. Адже сертифікація зобов’язує і лісівників, і територіальні громади відповідальна ставитися до лісів. Відповідно до міжнародних норм громадськість має широко залучатися до господарювання у лісі.

Всі проблемні питання користування лісом і деревиною лісівники обговорили з сільськими громадами Бершадського, Тростянецького районів.

Безперечно, проведення сертифікації лісів поліпшує імідж лісового господарства в цілому і Бершадського держлісгоспу зокрема.

За інформацією прес-служби Вінницького ОУЛМГ

2017-02-24 14:07:32

0 коммент.:

Дописати коментар