28 лютого 2017

Одіозний прикарпатський регіонал Ігор Тимочко, який вилетів з посади після Революції гідності, знову претендує на високе чиновницьке крісло

21 лютого Державне агентство лісових ресурсів оголосило конкурс на вакантні посади державних службовців територіальних органів.

Усього розглядається 7 обласних управлінь лісового та мисливського господарства, у тому числі й Івано-Франківського.

Про це пишуть Версії з посиланням на Інформатор.

Івано-Франківська область належить до найбільш лісистих регіонів України: загальна площа земель лісового фонду постійного користування складає 626 тисяч гектарів.

Станом на сьогодні, саме на Івано-Франківщині реалізують наймасштабнішу незаконну вирубку та контрабанду лісу.

За даними власного джерела ІНФОРМАТОРа, перед очільником Прикарпаття, народним депутатом від “Блоку Порошенка” Анатолієм Матвієнком поставили завдання призначити керівником Івано-Франківського обласного лісгоспу “свою” людину.

До сьогодні нею був Олексій Голубчак, який майже 16 років очолював лісове господарство Прикарпаття.

Колишній керівник обласного управління лісового та мисливського господарства підпадав під люстрацію і був звинувачений в тіньових схемах продажу лісу, та саме завдяки Анатолію Матвієнку зміг втриматися на посаді.

Тому, аби не втратити вплив над прибутками з незаконного продажу лісу, у адміністрації запровадили просту схему: Голубчак стає заступником, а на посаду призначають Руслана Остащука – директора Надвірнянського лісового господарства, депутата обласної ради від БП.

Запасним варіантом розглядають Романа Олійника – першого заступника начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Щоб схема увійшла в дію, з Києва до Івано-Франківська відрядили свого “фахівця” – екс-працівника СБУ Олега Ярошика, колишнього директора ДП “Укрбурштин”. До речі, в 2015 році у нього знайшли більше 2 тонн незаконно видобутого бурштину, за що він не отримав жодного покарання.

Згідно з даними, які надають власні джерела ІНФОРМАТОРа, на посаду керівника Івано-Франківського облуправління лісового господарства формально претендуватимуть:

  1. Олійник Роман Романович – перший заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства;
  2. Остащук Руслан Васильович – директор ДП “Надвірнянське лісове господарство”, депутат облради від БП;
  3. Варварук Роман Орестович – заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства;
  4. Матусевич Олександр Богданович – депутат обласної ради, директор Вигодського лісгоспу;
  5. Бойчук Михайло Ярославович – директор Івано-Франківське лісове господарство;
  6. Соболевський Ігор Миколайович – Голова Асоціації деревообробних підприємств Прикарпаття;
  7. Осипов Олександр Євгенович – приватний підприємець, громадський діяч;
  8. Тимочко Ігор Ярославович – колишній директор ДП “Вигодське лісове господарство”.


Імовірно, попри формальне проведення конкурсу за державними стандартами, у адміністрації планують зберегти стару корупційну вертикаль.

А конкурс? Забудьте.
http://pravda.if.ua/news-117534.html

0 коммент.:

Дописати коментар