19 червня 2017

Керівники «Райагролісу» навмисне не борються з вирубкою лісів на Прикарпатті? (ВІДЕО)



Масштаби вирубки лісів на Прикарпатті вражають. Лише за минулий рік виявили незаконно вирубаних дерев майже на 14 мільйонів гривень. Лісівники кажуть, що не можуть нічого вдіяти, бо, мовляв, на них тиснуть «згори». Про це повідомляє PRESS-ЦЕНТР із посиланням на Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина».

На околиці села Старі Кути Косівського району на півкілометра ділянки – майже півсотні свіжих пеньків. Ті, хто тут нещодавно рубав, намагалися приховати сліди злочину, але місцеві активісти випадково помітили це місце. Ціна зрубаних дерев тут іде на мільйони. Член косовської районної «Спілки учасників АТО» Володимир Зузяк заявив, що, за їхніми підрахунками, за тиждень зрубували дубів на 50-70 тисяч.

Керівництво «Косівського Райагролісу» знало про цю масову вирубку дерев. Це підтвердив лісник, який зізнався, що неодноразово повідомляв своєму керівництву. А от саме керівництво каже, що про ці злочини - ні сном, ні духом. Мовляв, взагалі не спілкується з лісниками напряму і в обличчя їх не знає. До слова, керівництво зараз у відпустці, тому з журналістами спілкувалося телефоном.


Зрештою, під тиском активістів депутати Косівської райради прийняли рішення відсторонити керівника «Косівського Райагролісу».

Працівники лісгоспів кажуть, що на них чинять тиск і змушують замовчувати про рубки. Так, колишній працівник «Надвірнянського спецагролісу» Андрій Андрійчук каже, що коли написав акт про вирубку лісів, до нього прийшли з райвідділку, звинувачуючи у службових порушеннях. Через такі пресування і звільнився після чотирьох місяців роботи.

http://press-centr.com/ua/news/25176_Kerivniki-Rayahrolisu-navmisne-ne-boryutsya-z-virubkoyu-lisiv--na-Prikarpatti-VIDEO

Стаття іллюстративна

0 коммент.:

Дописати коментар