31 серпня 2017

СЕРГІЙ РИБАЛКО: Знову звертатимемо увагу Президента та Прем’єр-міністра на ситуацію і стан лісів у Херсонській області

29 серпня, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань земельних відносин та екології. Про те, які питання розглянули та які рішення прийняли розповів особисто голова комісії Сергій Рибалко.

На комісії було розглянуто 39 питань. Усі питання достатньо відповідальні, тому комісія засідала три з половиною години. Найболючішими залишаються питання лісів. Ми вже бачимо наслідки того, що Херсонське обласне управління лісового та мисливського господарства не фінансує херсонське лісництво. І в цьому році виникли пожежі більше, ніж на 800 гектарах. Якщо в минулому році було 160 гектар, то в цьому році 800. І за інформацією, яку надав начальник управління Віктор Тищенко, і на наступний рік не передбачається фінансування херсонського лісництва. Це, зрозуміло, призведе до того, що пожежонебезпечність буде ще більшою. Тому прийнято рішення знову звертатися до Президента, Прем’єр-міністра, звертати їхню увагу на ситуацію і стан лісів у Херсонській області.

Херсонська обласна рада також виділить 3 мільйони 150 тисяч гривень на забезпечення протипожежних дій. Тобто на фінансування хоча б одного пожежника і палива для машини. Ми витрачаємо потім набагато більше коштів (ред. – на гасіння пожеж та їх наслідків). Не говорячи навіть про саму шкоду, яку спричиняє лісова пожежа. Навіть її погашення коштує набагато дорожче, ніж утримання пожежних.

Дуже важлива і складна ситуація з новими кадастровими номерами. Як виявилося, беруться старі кадастрові номери на нові ділянки, на які виготовляється технічна документація. В основному це ті ділянки, які не в речових правах або нічим не обтяжені (ділянки під пасовищами або неугіддями). Але кадастрові номери цих ділянок беруть і присвоюють новим земельним ділянкам. Відбувається дубляж або задвоєння. Тобто на дві земельні ділянки видається один кадастровий номер. За тією відповіддю, яку ми сьогодні отримали, виправити це можна безкоштовно. Проте, сам факт, що це відбувається, є неподобством. Ми будемо серйозно з цим питанням розбиратися. Будемо проходити практичну частину виправлення цих помилок. І якщо найближчим часом це питання не буде вирішено, то звертатимемося до правоохоронних органів. Уявляєте, як можна вводити ринок землі, коли на дві ділянки один кадастровий номер. Тобто пройде операція з якоюсь однією ділянкою, а хтось буде казати, що він придбав іншу земельну ділянку. Це взагалі нонсенс.

Щоб виправити це, потрібно звертатися до Держгеокадастру. Багато людей сьогодні можуть про це і не знати. А коли людина не знає, вона не звертається, у неї є земельний акт, вона вважає, що у неї все нормально, а її кадастровий номер присвоюють іншій земельній ділянці. І можуть відбуватися певні процеси – оренда, обмеження цієї ділянки. Але одного дня людині можуть сказати: “Вибачте, у вас немає такого кадастрового номера, ми не можемо ідентифікувати вашу земельну ділянку”. Це дуже важлива проблема. Хоча нас запевнили, що це виконується в автоматичному режимі і номера присвоюються автоматично. Ми ставимо це на особливий контроль нашої комісії.


0 коммент.:

Дописати коментар