27 серпня 2017

Рятувальники спільно з лісовою охороною та поліцією патрулюють місця відпочинку населення



Аби попередити виникнення пожеж в екосистемах у спекотну вітряну погоду, 26 серпня фахівці Служби порятунку «101» м. Житомира, Новоград-Волинського, Ємільчинського та Ружинського районів спільно із працівниками лісової охорони та Національної поліції вирушили до лісових масивів, та лісопаркових зон, де найчастіше місцеве населення відпочиває у вихідні дні. Про це повідомляє відділ комунікацій ДСНС у Житомирській області.

Під час профілактичних рейдів вони провели роз’яснювальну роботу з відвідувачами, які щойно вирушили до лісу, також поспілкувалися з рибалками та з відпочивальниками, котрі обрали для дозвілля гідропарк Житомира і прилеглий лісовий масив. Кожному були вручені листівки із правилами безпечної поведінки в лісових масивах та присадибних ділянках, що межують з екосистемами та проведені роз’яснювальні бесіди щодо тимчасової заборони купатися в річці Тетерів.

Рятувальники зауважили, що не заперечують проти відпочинку на лоні природи, однак він повинен виключати будь-яку загрозу виникнення пожеж. У пожеженебезпечний період варто утриматися від розведення багаття в лісі, навіть, якщо ділянку під нього правильно обкопати та мати напоготові засоби пожежегасіння. Адже найменші пориви вітру можуть спричинити перекидання жару і займання сухої підстилки. Також заборонено заїжджати на автотранспорті в лісові масиви. Навіть необережно кинутий у суху траву непогашений сірник чи недопалок можуть швидко призвести до займання і виникнення масштабних пожеж. А більшість лісів на Житомирщині – хвойних порід, і ліквідовувати такі пожежі дуже складно.

Безпечніше за все, радять лісівники, організовувати дозвілля у спеціально обладнаних місцях – рекреаційних пунктах. Адже ці території перебувають під постійним контролем з боку лісової охорони, вони обладнані спеціальним місцем для вогнища, стоянками для автотранспорту, мають необхідні засоби пожежегасіння.

Також для відпочинку можна обирати місця поблизу річок та озер. Це сприятиме збереженню лісів від пожеж, а відпочити в них можна буде в більш сприятливий час.

Рятувальники наголошують: будьте пильними і якщо помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».




27 Серпня 2017, 10:38
Фото: прес-служба ДСНС
http://zhitomir.today/news/society/ryatuvalniki_spilno_z_lisovoyu_ohoronoyu_ta_politsiieyu_patrulyuyut_mistsya_vidpochinku_naselennya-id21490.html

0 коммент.:

Дописати коментар