28 серпня 2017

У Лісотехнічному університеті фахівці обговорювали питання збереження лісу



Збереження лісового середовища, створення умов для природного лісовідновлення та перехід на вибіркові та поступові рубання лісу - про це йшлося під час навчального семінару для керівників та спеціалістів державних лісогосподарських підприємств на тему: «Використання вибіркової системи рубань на засадах наближеного до природи лісництва», який відбувся у Національному лісотехнічному університеті сьогодні, 28 серпня.

«Перехід на вибіркове та поступове рубання лісу – це вимога часу та суспільства, - наголосив під час виступу перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус. - Потрібно також зосередитися на відновленні лісу. На Львівщині розроблена відповідна обласна програма. Також важливими для нас є напрацювання наших науковців. Хочу наголосити, що у наступному році пріоритетом залишатиметься лісовідновлення. Усім, хто працює у цій галузі, слід належно підготуватися до цієї роботи, в тому числі й в питанні освоєння коштів».

Під час семінару йшлося про те, що частка вибіркових та поступових рубань лісу від загальної площі рубок головного користування має становити 70-80%. За даними Головного управління лісового та мисливського господарства області, за підсумками 2016 року такі види рубок склали 82%.

До слова, цього року з обласного фонду охорони навколишнього середовища було виділено кошти науковцям лісотехнічного університету для розробки необхідної документації для забезпечення переходу до нових сучасних та ощадливих до природи форм використання лісу.

28.08.2017

0 коммент.:

Дописати коментар