25 серпня 2017

У Тернопільському лісгоспі визначили тих, у кого кращий лісовий розсадник


Наприкінці кожного літа підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства проводять огляди-конкурси на кращий лісовий та декоративний розсадники.

Мета конкурсу проста – показати, хто найкраще господарює, відповідно і дбає про майбутнє наших лісів, бо ж у лісових розсадниках зароджуються зелені скарби нашого краю. Відповідно цей конкурс є своєрідним екзаменом для лісничих лісництв, ознакою їхньої професійності та вказує на те, чи дійсно людина на своєму місці. Крім того, немало важливим є і те, чи вдалося чогось досягнути протягом року тому чи іншому лісництву в лісорозсадницькій справі. Відтак ознакою позитивного моменту є відмова від ручної роботи, залучення механізмів для догляду за сіянцями і саджанцями в лісових розсадниках та пошук і запровадження новіших й прогресивніших підходів до лісовирощування.        

Так, 23 серпня огляд-конкурс відбувся в державному підприємстві «Тернопільське лісове господарство». Т.в.о. головного лісничого, інженер лісових культур підприємства Тарас Криса та начальник лісового відділу Олександра Наконечна разом зі всіма лісничими лісництв здійснювали огляди постійних та тимчасових лісових розсадників, декоративних розсадників і тепличних комплексів на території всіх восьми лісництв підприємства. Було відзначено правильну організацію та використання площ лісових розсадників і наявність асортименту лісових порід у Скалатському лісництві, яке здобуло перше місце, друге – у Мшанецького лісництва, третє місце посіло Микулинецьке лісництво.        

Найкращий підхід до вирощування декоративного садивного матеріалу в Тернопільському лісництві, тож у номінації «Кращий декоративний розсадник» переміг саме цей підрозділ підприємства.         Наступним етапом буде участь переможців в обласному конкурсі, який відбудеться вже зовсім скоро.

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
Автор: Maria Saban


Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv/u-ternopilskomu-lisgospi-viznachili-tih-u-kogo-kraschiy-lisoviy-rozsad-10632785.html

0 коммент.:

Дописати коментар