28 серпня 2017

Все, що повинно було згоріти - згоріло: з початку року на Дніпропетровщині сталося 6920 пожежі



З початку року співробітники ДСНС у Дніпропетровській області здійснили 13204 виїзди на виклики, з них 6920 - на пожежі. Найбільша кількість пожеж спостерігається у екосистемах регіону - 4190 випадків. Про це сьогодні, 28 серпня, під час прес-конференції в медіацентрі "Інформатор" повідомив заступник начальника ГУ ДСНС в Дніпропетровські області Олександр Шевченко, передає Дніпроград.

Площа займань у екосистемах сягнула близько 2900 гектарів. З 21 по 27 листопада у області зафіксовано 602 виїзди, пожеж - 288, із них 195 пожеж у екоситемах. Внаслідок одного із інцидентів загинула жінка. Також рятувальники здійснювали виїзди на "замінування" залізничних вокзалів у Дніпрі, які виявилися хибними.

Найголовнішою небезпекою у Дніпропетровські області наразі становлять пожежі у екосистемах.

"Незважаючи на зміну погоди, зменшення темератури та дощ, кількість пожеж залишається доволі високою. За минулий тиждень зафіксовано аж п'ять лісових пожеж у Павлоградськом, Петриківському та Царичанському районах. Найбільшою загрозою є випалювання сухої трави та різноманітного сміття поблизу лісу або житла. За останній час збільшилася кількість викликів на пожежі, які безпосередньо пов'язані із діяльністю людини", - зазначив Олександр Шевченко.

На День Незалежності у місцях проведення урочистих заходів небезпечних ситуацій зафіксовано не було.

Також Олександр Шевченко повідомив, що один виїзд пожежного підрозділу на місце виклику коштує близько 18 тис. грн.

Сьогодні 15:20

0 коммент.:

Дописати коментар