13 лютого 2018

На Закарпатті продовжать відстрілювати диких кабанів через поширення африканської чуми

Лісівники звертаються до громадян бути обережними та за потреби не відвідувати лісові угіддя



Про це інформує Depo.Закарпаття з посиланням на прес-службу Закарпатського ОУЛМГ.

У зв'язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней (АЧС) та виявленням нових випадків АЧС у Тячівському, Хустському та Мукачівському районах, на Закарпатті було вирішено продовжити роботу з депопуляції диких кабанів.

У 2017 році на території мисливських угідь Закарпатської області було зафіксовано декілька випадків захворювання диких кабанів на АЧС – у Міжгірському, Берегівському, Іршавському, Виноградівському та Тячівському районах.

Лісівники звертаються до громадян бути обережними та за потреби не відвідувати лісові угіддя. Ухвалення таких крайніх заходів продиктовано виникненням нових вогнищ захворювання АЧС свиней і загрозою поширення вірусу. Ще починаючи з 15 липня на Закарпатті прововжується моніторинг і відстріл випадків АЧС. Відстріл проводиться в робочі дні з 7:00 у всіх районах Закарпаття.

На території Закарпаття сформовані мисливські бригади, до складу яких включені: районні інспектори ветмедицини, представники органів місцевого самоврядування, інспектор райвідділу Нацполіції, управління ДСНС, мисливці та єгері користувача мисливських угідь, майстер лісу в обході якого проводиться відстріл кабанів і представник держлісгоспу.

Окрім того, при проведенні заходів з обліку чисельності мисливських тварин, забезпечити разом із представниками Держпролспоживслужби, відбір зразків біоматеріалу для проведення лабораторного моніторингу АЧС у дикій фауні протягом 2018 року та дозволяти використовувати туші впольованих диких кабанів лише після отримання негативних результатів лабораторних досліджень.

Нагадаємо, у січні на Берегівщині зафіксували спалах африканської чуми.
Depo.
Вчора 17:24

0 коммент.:

Дописати коментар