14 травня 2018

На Верховинщині школярі висадили 2,7 га ялиці, бука та кедру


На території Красницького лісництва в урочищі Дземброня старшокласники Зеленської ЗОШ І-ІІІ ст., члени шкільного лісництва та лісники заліснили площу 2,7 га молодими саджанцями ялиці, смереки, бука, кедра, дугласії та ін. лісовими культурами, що добре приживаються в гірському краї.

Естафету лісокультурної кампанії прийняли школярі Кривопільської школи та громадськість села разом із лісовою охороною, які заліснили територію в урочищі Перевал площею 2,7 га.

«Такі заходи, із залученням учнівської молоді та громадськості, є вкрай благородною та значущою справою і недооцінювати її аж ніяк не варто, – зауважили головний лісничий Микола Глусь та начальник лісового відділу Святослав Форгіль. – Адже вона розширює екологічно-лісівничу пропаганду та просвіту як підростаючого покоління, так і всього населення, поширює знання про ліси та їх важливість для існування життя на планеті. А ще – сприяє шанобливому ставленню, до природи, забезпечує зацікавленість у збереженні лісових насаджень, стимулює до дотримання правил поведінки в лісі».

Учні працювали з ентузіазмом, декотрі вже мали досвід посадки молодих дерев, а для декого така справа стала новою.

Загалом під час весняної лісокультурної кампанії працівники ДП «Верховинське лісове господарство» висадили саджанці на площі 35 га, доповнили лісовими культурами 16 га.

Посадковий матеріал для відтворення лісових масивів вирощений у розсадниках Верховинського лісгоспу, а це близько 15 тисяч саджанців. Крім лісових культур, господарство вирощує декоративну сосну гірську, сосну звичайну, кедр європейський, кедр корейський, бархат амурський, смородину, тую, самшит.

У цьому році ДП «Верховинське лісове господарство» планує висіяти лісове насіння загальною площею 0,15 га.

За матеріалами прес-служби Верховинського лісгоспу

      


0 коммент.:

Дописати коментар