Восени волинські ліси переповнені любителями тихого полювання. Спершу трофеями грибників були лисички, білі, боровики, підберезники, маслюки. Зараз почався сезон найбільш холодостійких і найпізніших грибів – зелениць.
Про це пише Район.Шацьк.
На початок листопада в лісі щедрий урожай зелениць: зелених і сивих, молоденьких і старих. Важливо знати, що різні наукові джерела вказують на умовну їстівність гриба-зеленички. Але сучасні біологи вважають, що речовини, що додають зелений колір шапочці, під час термічної обробки не руйнуються і можуть привести до отруєння, яке становить небезпеку для серцево-судинної системи людини, а саме сприяє розвитку інфаркту і тромбозів.
Однак з іншого боку в грибах містяться білки, жири і вуглеводи, а також вітаміни В1, В2, РР і D, необхідні для організму людини. Крім того, зеленичка багата на каротин, фосфор і пантотенову кислоту. Отже, вживати цей гриб у великих кількостях забороняється.
0 коммент.:
Дописати коментар