06 листопада 2018

Як Швеція гасить лісові пожежі бомбардувальниками. ВІДЕО



У Швеції намагаються боротися з масштабними лісовими пожежами у вкрай нетиповий спосіб – скидаючи бомби на осередки займання. Про таку вогнеборну діяльність відзвітував сайт ЗС країни, виклали і відповідне відео, передає УКРОП із посиланням на Ресурс.



Лісові пожежі в центральній частині Швеції не можуть загасити вже майже два тижня. Палає й один із районів, де зазвичай проводяться військові стрільби. Там можуть залишатися снаряди, що ускладнює для надзвичайників безпечний доступ до вогню на землі. Інші варіанти гасіння станом на тепер – виявилися безрезультатними.

Тож у середу, 26-го липня, Збройні сили Швеції відрядили два винищувачі Saab JAS 39 Gripen, аби ті кинули бомбу – тиск від вибуху мав допомогти стримати полум’я. За планом – вибух миттєво спалює кисень в осередку пожежі й полум’я гасне.

Бомба GBU-49 була скинута з висоти 3 км і розігналася до швидкості 550 км/год, коли досягла своєї цілі. Згідно з початковими звітами, детонація змогла погасити пожежу на 100 метрів навколо осередку.

На даний час у Швеції лютує близько 40 пожеж.

27.07.2018


0 коммент.:

Дописати коментар