06 листопада 2018

Держпраці опікується безпекою проведення лісозаготівельних робіт на Сумщині


У рамках превентивної роботи задля попередження виробничого травматизму до Недригайлівського агролісгоспу завітали фахівці Управління Держпраці у Сумській області. У ході семінару-наради посадовці державного органу нагадали вимоги безпеки при виконанні робіт підвищеної небезпеки під час лісозаготівлі, а також при експлуатації, ремонті та обслуговуванні технологічного обладнання.

Семінар пройшов за участю фахівців Фонду соціального страхування, ОКАП «Сумиоблагроліс», керівників та посадових осіб, відповідальних за охорону праці Липоводолинського, Роменського, Конотопського, Білопільського, Буринського агролісгоспів.

Учасники зустрічі обговорили порядок підготовки лісосіки до розробки, правила безпеки при роботі вальників лісу та лісорубів. Начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області Валентина Герасименко, яка взяла участь у заході, нагадала присутнім про обов’язковість проходження працівниками підприємств навчання і перевірки знань з питань охорони праці та необхідних інструктажів, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту в повному обсязі.



У ході практичної частини учасники заходу оглянули цех переробки деревини, а також відвідали лісосіку. Із правилами безпеки при експлуатації верстатів та підіймальних механізмів ознайомив присутніх головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці Володимир Мельник. Фахівець зазначив, що лісопильні рами і верстати всіх типів повинні бути обладнані захисними пристроями і блокуванням, ручний інструмент має бути інвентарним, використовуватися у справному стані й відповідати технічній та експлуатаційній документації.

Протягом листопада поточного року планується проведення подібних семінарів за участю представників агролісгоспів усіх районів Сумської області.



Вівторок, 06 листопада 2018, 14:18

0 коммент.:

Дописати коментар