01 березня 2019

Найотруйніший у світі гриб заполонив Європу: вже є перші жертви

Amanita phalloides вже заполонила Європу



Американські вчені попередили людей про серйозну небезпеку. Людству загрожує найотруйніший гриб у світі. Він має назву Amanita phalloides. У народі він відомий як бліда поганка. Ці рослини вже поширилися по європейському континенту.



Фахівці повідомили, що вперше цей гриб був виявлений в 1997 році на території Канади. Спочатку він ріс тільки в цій країні. Але зараз рослини стрімко поширюються по різних країнах і вже загрожують людям по всьому світу.

Медики попереджають, якщо людина з'їсть цей отруйний гриб, в кращому випадку його чекає сильне отруєння. Але найчастіше вживання Amanita phalloides має летальний результат.



Особливість отруйного гриба – в тому, що симптоми отруєння не виявляються протягом довгого часу (6-24 і більше годин). Але впродовж цього часу вже відбувається отруєння організму і нанесення йому шкоди. Починаю зруйнуються нирки і печінку. Смерть найчастіше настає в межах 10 днів з моменту отруєння.



Отруйні рослини вже вбили кількох осіб. Смертельні випадки були зареєстровані в США, Канаді та Великобританії. Жителі Кіпру теж постраждали через цих грибів. Але на щастя, їх вдалося врятувати.

Тепер під загрозою знаходяться і європейці. Amanita phalloides дуже просто переплутати зі всіма улюбленим королем лісу – білим грибом. Особливо, якщо мова йде про недосвідчених грибниках.



Лікарі закликають людей з величезною обережністю і увагою вибирати гриби, щоб вберегти своє життя і здоров'я. Зверніть увагу на те, що термічна обробка не здатна усунути токсичну дію. Якщо ви не впевнені у знайдених "дари" лісу, краще ніяк їх не використовувати і навіть не брати в руки.



Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що необхідно робити при отруєнні грибами

Читайте також: досвідчені грибники поділилися корисними порадами

Як повідомлялося, 150 людей потрапили до лікарні через отруєння алкоголем

Опубліковано: 28.02 15:58

0 коммент.:

Дописати коментар