02 лютого 2017

Особливий протипожежний режим в цьому році буде встановлений з 15 березня

Іркутськ. Сибірські новини - Особливий протипожежний режим в Іркутській області в цьому році почне діяти з 15 березня, на півмісяця раніше, ніж в минулому році. Про це заявив губернатор Сергій Левченко на спільному виїзному засіданні урядової комісії і регіональної комісії з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки, яке провів в іркутському аеропорту глава МНС Росії Володимир Пучков. С. Левченко підкреслив, що більш раннє введення особливого протипожежного режиму дозволить силам і засобам територіальної підсистеми РСНС ефективніше увійти в початок лісопожежного сезону.

Губернатор звернув особливу увагу на необхідність виконання нових правил забезпечення пожежної безпеки територій, встановлених урядом РФ. Вони вступають в силу з 1 березня. Згідно з цими правилами, в період сходу снігового покриву до встановлення стійкої дощової погоди в осінній сезон всі власники і орендарі земель, прилеглих до лісу, повинні забезпечувати очищення цих територій від сухої трав'янистої рослинності, хмизу, порубкових залишків, сміття та інших горючих матеріалів на смузі шириною не менше 10 метрів від лісу або відокремлювати ліс протипожежною мінералізованої смугою шириною не менше 0,5 метра або іншими протипожежними бар'єрами. Це стосується і органів влади, і підприємств, і юридичних осіб незалежно від їх форм власності, а також селянсько-фермерських господарств, індивідуальних підприємців і громадян.

Про хід підготовки до пожежонебезпечного сезону на засіданні розповів міністр лісового комплексу Іркутської області Сергій Шеверда. Плани гасіння лісових пожеж підготовлені за всіма 37 лісництвам. Перевірено 900 одиниць самохідної техніки, якої в порівнянні з минулим роком стало більше на 162 одиниці. Її готовність становить 77,6%, до настання лісопожежного сезону буде проведено ще кілька таких перевірок.

Проводиться тестування нововведення - програми автоматизованого створення Зведеного плану гасіння лісових пожеж на території Іркутської області. Також автоматизується облік маневрування силами лісопожежних формувань і ОГБУ «Іркутскавіалісоохорона». Міністерством активно поширюється серед населення мобільний додаток «Бережіть ліс», розроблене ФБУ «Авіалісоохорона». За допомогою такого додатка громадяни можуть повідомляти про виявлені лісових пожежах.

На заходи з охорони, захисту лісів і гасіння лісових пожеж в цілому виділено 343,3 млн руб., В тому числі 178,3 млн з федерального бюджету. При найближчому уточнення обласного бюджету буде розглядатися питання про виділення ще 102 млн руб., які додатково підуть на утримання пожежно-хімічних станцій і збільшення кратності авіапатрулювания лісів.

До початку пожежонебезпечного сезону парашутна служба «Іркутскавіалісоохорони» буде збільшена до 50 осіб, а десантна - до 219 осіб. На даний момент сформовано 14 аукціонів на авіапатрулювання і на гасіння лісових пожеж. Крім цього, в лютому - березні пройдуть аукціони на закупівлю відсутнього табірного майна, коштів пожежогасіння, радіозв'язку, ПММ, які до початку пожежонебезпечного сезону будуть доставлені в авіавідділення.

http://snews.ru/index.php?id=76318

0 коммент.:

Дописати коментар