16 лютого 2017

Прокуратура перевірила готовність до пожежонебезпечного періоду


У Прибайкальскому районі Бурятії прокуратура перевірила готовність до пожежонебезпечного періоду

Факти порушення законодавства при складанні Байкальським, Кикинським лісництвами планів гасіння лісових пожеж виявлені в ході перевірки прокуратурою Прибайкальского району Бурятії. Так, плани не містять заходів з координації робіт з гасіння лісових пожеж, не вказані конкретні терміни надання особами, які використовують ліси, сил і засобів пожежогасіння у разі необхідності, реквізити договорів, на підставі яких у даних осіб виникає відповідна обов'язок.

Виявлені факти невиконання контрольних заходів АУ РБ «Байкальський лісгосп», АУ РБ «Кикинський лісгосп» при виконанні «Правил пожежної безпеки в лісах», згідно з якими при проведенні рубок лісових насаджень одночасно із заготівлею деревини слід проводити очищення місць рубок (лісосік) від порубкових залишків. Акти здачі-приймання виконаних робіт за договорами підряду складені посадовими особами Кикинського, Байкальського лісгоспів формально, містять неправдиві дані щодо проведених робіт в частині очищення місць рубок від порубкових залишків. Крім того, встановлено, що Байкальським лісгоспом не в повному обсязі укомплектовані протипожежним обладнанням, інвентарем, технічним оснащенням, допоміжними матеріалами.

За результатами перевірки керівникам АУ РБ «Кикинський лісгосп», «Байкал лісгосп» внесено подання про усунення порушень федерального законодавства, до районного суду направлено 25 позовних заяв про спонукання провести очищення місць незаконних рубок від порубкових залишків, які перебувають на розгляді.

В рамках підготовки до пожежонебезпечного періоду керівників селянсько-фермерських господарств, які здійснюють діяльність по рослинництву і тваринництву, а також головам 10 поселень оголошено застереження про неприпустимість проведення на території району профотжигов і сельхозпалов.

http://vt-inform.ru/news/138/103096


0 коммент.:

Дописати коментар