02 лютого 2017

Черкаський УКРОП захищає інтереси деревообробної галузі



2 лютого відбулася робоча зустріч керівника депутатської фракції УКРОП у Черкаській обласній раді Андрія Сегеди з представниками громадської спілки «Кластер деревообробної галузі Черкаської області», Товарної біржі АПК ЦО України, обласного управління лісового й мисливського господарства та департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації. Головною темою зустрічі стало звернення представників «Кластеру деревообробної галузі Черкаської області» до фракції УКРОП у Черкаській обласній раді у зв'язку з подіями, які склалися на останньому аукціоні з продажу необробленої деревини заготівлі за підсумками I кварталу 2017 року.

Учасниками зустрічі підготовлено проект «Звернення депутатів Черкаської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо потреби законодавчого регулювання процедури проведення аукціонів із продажу необробленої деревини».

Довідково. З ініціативи депутатської фракції УКРОП у Черкаській обласній раді 27 грудня 2016 року було ухвалене звернення депутатів до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо неприпустимості скасування мораторію на експорт лісоматеріалів у вигляді необробленої деревини, зокрема лісу-кругляку, та потребу законодавчих змін для розвитку деревообробної промисловості.

З огляду на цю ініціативу, 1 лютого до Андрія Сегеди звернулася громадська спілка «Кластер деревообробної галузі Черкаської області» з проханням допомогти в питанні захисту інтересів місцевих деревообробних підприємств. За інформацією представників деревообробної галузі, на торгах значна частина виставленої деревини була продана покупцям із інших областей, а деревообробники Черкаської області не забезпечили свої підприємства потрібним об'ємом, що може призвести до часткового призупинення їхньої діяльності та скорочення робочих місць. Як наголосили представники деревообробних підприємств, за минулий рік деревообробна галузь Черкащини сплатила до місцевих бюджетів понад 70 мільйонів гривень податків та зборів.

2 лютого 2017, 18:29

0 коммент.:

Дописати коментар