03 лютого 2017

На Сумщині поліція викрила махінації у лісовій галузі



Сума завданих збитків сягає понад мільйон гривень. Співробітники Управління захисту економіки в Сумській області та слідчого підрозділу провели санкціоновані обшуки у державних лісгоспах та мисливських підприємствах.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Сумській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі обласної поліції встановили, що службові особи профільного обласного управління вносили фіктивні відомості до документів та допомагали комерційним структурам купувати якісну деревину за заниженими цінами.

Зокрема, фіктивні відомості вносились до сертифікатів про походження лісодеревини, до дозвільних документів на проведення порубок головного користування.
Крім того, посадовці обласного управління змусили підконтрольні їм підприємства закупити державну символіку за завищеними цінами у визначеного ними товариства.

За попередніми даними сума завданих збитків становить понад один мільйон гривень.
У межах кримінального провадження, відкрито за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України поліцейські провели санкціоновані обшуки на територіях лісгоспів та мисливських підприємств.

Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, яка підтверджує незаконну діяльність працівників обласного відомства.

Джерело статті: “http://regionews.sumy.ua/?q=node/80857”
02.02.2017

0 коммент.:

Дописати коментар