03 лютого 2017

Президент дав доручення з охорони лісів


Президент затвердив перелік доручень з питань використання і охорони лісів, а також обігу лісоматеріалів.

Перевірка проводилася Контрольним управлінням президента. Всі доручення звернені до Уряду.

По-перше, Кабмін має вжити заходів, спрямованих на підвищення економічної ефективності лісопромислового комплексу. У тому числі розглянути доцільність збільшення розмірів плати за використання лісів, встановлення ставок вивізних митних зборів щодо пиломатеріалів з низьким ступенем обробки і тарифних квот на їх вивезення, організації торгівлі експортованим необробленим лісом-кругляком на товарних біржах.

Читайте також В Росії зросли платежі за користування лісом

По-друге, необхідно розглянути питання про внесення поправок, спрямованих на деталізацію видів пиломатеріалів за ступенем їх обробки. Також слід вжити заходів щодо вдосконалення обліку деревини і угод з нею, з метою запровадження індикаторів для обліку пиломатеріалів.

Ще президент доручив забезпечити чисельність державних лісових інспекторів у відповідності з нормативами патрулювання.

Уряду також потрібно підготувати пропозиції щодо вдосконалення механізму моніторингу реалізації пріоритетних інвестиційних проектів у сфері освоєння лісів, звернувши особливу увагу на підвищення ефективності їх реалізації та відповідальність за виконання.

Крім того, Кабмін повинен подати пропозиції про реалізацію деревини, отриманої при рубках лісових насаджень державними установами, на товарних біржах. А також - про проведення компенсаційних заходів у галузі охорони, захисту та відтворення лісів при їх використанні для будівництва, реконструкції, експлуатації об'єктів інфраструктури.

Доповідь глава держави вказав підготувати до травня, а потім - щоквартально.

0 коммент.:

Дописати коментар