06 червня 2017

Закарпатські рятувальники та лісники провели спільні навчання з ліквідації лісових пожеж (ФОТО)


06 червня, свою готовність до реагування на пожежі в лісових масивах області відпрацювали співробітники оперативно-рятувальної служби Ужгородського району з працівниками ДП «Ужгородське лісове господарство».

В ході навчань, що проводились у лісовому масиві в районі с. Кам’яниця, був практично відпрацьований мобілізаційний План залучення сил та засобів під час гасіння лісових пожеж, а також основні методи гасіння лісових пожеж; взаємодія лісової охорони та підрозділів ДСНС.

За тактичним задумом, через необережне поводження з вогнем людей, які відпочивали в лісі та не загасили багаття, виникло загорання сухої трави й лісової підстилки. Існувала загроза поширення полум’я на значну площу лісового масиву.

Першими до місця пожежі прибули працівники лісового господарства на автомобілі, який перевозить у собі пожежний модуль: пожежні рукава, мотопомпу та ємність з водою об’ємом 1000 літрів. Оцінивши обстановку, негайно розпочали гасіння пожежі. Через деякий час їм на допомогу прибувають рятувальники 14-ї та 15-ї державних пожежно-рятувальних частин. Завдяки спільним зусиллям умовну пожежу було ліквідовано.Усього в навчаннях взяли участь 14 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Організатори заходу запевняють, що такі тренування є особливо актуальними перед початком спекотної пори року та дозволяють усім зацікавленим службам ще раз перевірити стан готовності техніки, ранцевих вогнегасників, мотопомп та цистерн для цілей пожежогасіння.


0 коммент.:

Дописати коментар