24 червня 2017

Понад 50 видів декоративних рослин вирощують у теплицях Пехівського лісництва на Звенигородщині



ЧЕРКАСИ. 24 червня. УНН-Центр. У тепличному господарстві пехівських лісівників функціонують три теплиці та два майданчики для контейнерного вирощування рослин — загальна їх площа майже тисяча квадратних метрів. Вирощують у них понад 50 видів найрізноманітніших декоративних порід, передає УНН-Центр з посиланням на ОУЛМГ Черкащини.

“Наші теплиці облаштовані системою туманного зрошування, яка повністю автоматизована. Такий полив дозволяє створювати оптимальні умови для рослин, забезпечити постійну мікровологу і скоротити строки вирощування посадматеріалу практично у два рази. Контейнерні ж відділення обладнали автодощем, оскільки досвід показує, що саме у такий спосіб вдається забезпечити максимальну зрошуваність і економію води”, — розповідає помічник лісничого Микола Бойко.

Директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко зазначає, що сьогодні у Пехівському тепличному господарстві зростають 60 тисяч укорінених живців. Крім того, є в наявності понад 10 тисяч декоративних саджанців у контейнерах, які готові до висаджування у відкритий грунт.

За його словами продукція господарства має постійний попит й серед місцевого населення, установ та організацій. Так, протягом минулого року по Пехівському лісництву було реалізовано декоративного посадкового матеріалу на майже 600 тисяч гривень.

0 коммент.:

Дописати коментар