23 червня 2017

ПРОТЯГОМ ЦЬОГО РОКУ НА ПРИКАРПАТТІ ВИНИКЛО ПОНАД 800 ПОЖЕЖ



Перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка взяла участь у позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, що відбулося у режимі відео-конференції.
Під час наради обговорювалося питання запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період. Зазначалося, що у порівнянні з минулим роком кількість пожеж в Україні збільшилася майже у три рази. У цьому році площі, охоплені вогнем, склали 8,8 тис. га, для порівняння у 2016 – 3,6 тис. га. Найбільша кількість пожеж зафіксована в Київській і Дніпропетровський областях.

На Івано-Франківщині у порівняні з минулим роком також зросла кількість пожеж: з початку року в зафіксовано 809 пожеж (для порівняння у 2016 році – 534).

«Кількість пожеж в області зросла в півтори рази. Необхідна профілактика та роз’яснювальна робота. Чим більше ми порушуватимемо це питання, аналізуватимемо пожежну ситуацію, виконуватимемо рішення Державної комісії ТЕБ та НС, то уникнемо пожеж і наслідків, яких вони завдають»,- наголосила Марія Савка.

За прогнозами синоптиків, цьогоріч у липні-серпні очікується спекотна погода, тому загроза виникнення пожеж зростатиме.

0 коммент.:

Дописати коментар