23 червня 2017

Як бідніє Прикарпаття: в регіоні продовжують нещадно вирубувати ліси (відео)

На Прикарпатті нещадно вирубують український ліс. Торік в області виявили нелегальні вирубки майже на 14 мільйонів гривень – це тисячі гектарів. Десятки кримінальних справ зареєстровані вже і цьогоріч.



Місцеві вигнали працівників із їхньої ж території, бо не узгодили вирубки із сільрадою. Лише надіслали відповідь, що все законно, мають дозвіл на заготівлю граба. Але всюди пеньки від молодих дубів. Про це пишуть Версії з посиланням на Факти.

Люди обурені. За сотню метрів показують ще одне місце господарювання лісівників. Тут ще навесні теж пустили під пилку все, що може принести прибуток.

У сусідньому районі подібна історія – на півкілометра майже півсотні свіжих пнів. Усі замасковані болотом і прикриті гіллям.

Активісти підрахували, за тиждень лише на одній ділянці вирубали дубів щонайменше на 50 тисяч. Скільки таких місць – невідомо.

Загалом на Прикарпатті торік зареєстрували 220 кримінальних проваджень щодо незаконного вирубування, це понад 13 мільйонів гривень збитків. І якщо неподалік сіл люди зупиняють і перевіряють завантажені вщерть лісовози, то проконтролювати вирубки у високогір’ї не мають ні можливості, ні повноважень.




23/06/2017
http://versii.if.ua/novunu/yak-bidniye-prikarpattya-v-regioni-prodovzhuyut-neshhadno-virubuvati-lisi-video/

0 коммент.:

Дописати коментар