10 червня 2017

На Вінниччині мисливці «зафазанюють» ліси, щоб уже через рік полювати



Популяцію диких фазанів почали відроджувати на Вінниччині. І займаються цим…мисливці. Вони вже випустили до лісів понад сотню птахів. Оскільки різнобарвні красені почали приживатися та плодитися, уже наступного року можна буде придбати дозволи на полювання на них.

Голова Немирівської районної організації українського товариства мисливців та рибалок Євген Панасюк розповідає, що вирішили зробити все необхідне, аби не їздити на полювання на фазанів до інших областей. Тому разом із колегами зібрали гроші, купили птахів та випустили їх до лісу.


І вода, і ягоди є в нашому лісі (поблизу села Мала Бушинка), дуже багато комашників, тобто їжі для фазанів вистачить. Ми вже випустили сюди більше сотні птахів, - каже пан Євген.

Щоправда, побачити фазанів у густому лісі - майже не реально. Птахи лякливі: вдень вони ховаються у високій траві, кущах та на деревах.

Екологи запевняють, що у двадцятих роках минулого століття фазани водилися в усіх лісах Вінниччини. Але їхню популяцію знищили мисливці. Фахівці ж сподіваються, що тепер із появою птахів почне відновлюватись і екосистема.

Людмила Сломінська, головний спеціаліст Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької ОДА, пояснює:


Коли вид відновлюється, відновлюється і вся екосистема. Якщо ж зникає один аборигенний вид, виникають або шкідливі види, якими би міг харчуватися той же фазан, або, навпаки, можуть зникати інші види, для яких він був базою для харчування.

Ще сотню молодих фазанів мисливці планують випустити у Малобушинківський ліс уже за місяць.










9 червня 2017, 15:24

0 коммент.:

Дописати коментар