26 жовтня 2017

ДЕПУТАТИ МАЮТЬ НАМІР ПРОЛОНГУВАТИ ПОВНОВАЖЕННЯ ТИМЧАСОВОЇ КОМІСІЇ, ЩО ОПІКУЄТЬСЯ ЛІСАМИ



Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією. Депутати заслухали інформацію тимчасової контрольної комісії з питань, що виникають у сфері лісових відносин.

Голова цього дорадчого органу Анатолій Грицюк розповів, що представники комісії відвідали кілька лісгоспів Волині. "Ми зустріли категоричне несприйняття з боку місцевих працівників лісових господарств.Першим відвідали Цуманське підприємство лісового господарства і я був вражений. Директор, чесно кажучи, зустрів нас «в штики». Запросив одразу юриста і вони нам почали доводити, що ми не маємо повноважень перевіряти лісову галузь. Хоча, і в лісовому кодексі, і в законі України про місцеве самоврядування чітко прописано, що обласна рада може контролювати лісову галузь. Тоді у нас просили офіційний депутатський запит, на який пообіцяли дати нам відповідь.

Наша тимчасова комісія відвідала іще декілька лісництв, аби подивитися, як іде процес заготівлі лісу. Друга наша група відвідала Маневицький, Колківський та Городоцький лісгоспи. Там аналогічна ситуація – директор категорично вимагав дозволи, посвідчення, накази про те, чи маємо право перевіряти", – розповівАнатолій Грицюк .

За інформацією депутата, комісія відвідала окремі ділянки, де здійснюються санітарні рубки лісу. Але і в цьому випадку члени комісії зіткнулися з непорозумінням. "Ми не отримали жодних документів, і майстер лісу попросив нас покинути територію", – додав пан Грицюк.

Разом з тим, він просить депутатський корпус проголонгувати діяльність тимчасової контрольної комісії і заявляє, що готовий відзвітувати на черговій сесії про зроблене.
Цю пропозицію постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією підтримала.

Додатково:

Інтерв'ю Анатолія Грицюка для волинських журналістів

0 коммент.:

Дописати коментар