28 жовтня 2017

АНДРІЙ БІЛОУС ТА МІНІСТР ЛАТВІЙСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ ПОБУВАЛИ НА ПІДПРИЄМСТВІ, ЯКЕ ВИКОРИСТОВУЄ НАЙСУЧАСНІШІ ТЕХНОЛОГІЇ В НАСІННИЦТВІ



У п’ятницю, 27 жовтня, перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус спільно з Міністром землеробства Латвійської Республіки Янісом Дуклавсом відвідали та ознайомилися з роботою державного підприємства «Львівський лісовий селекційно–насіннєвий центр», яке розташоване в селищі Брюховичі Львівської області.

Це - єдине підприємство в Україні, яке застосовує сучасні технології в насінництві.

На підприємстві організовано переробку лісонасіннєвої сировини хвойних порід із застосуванням сучасного обладнання австрійської фірми «Тхорбауер інженірінг», яке було введено в дію у 2007 році.

Організовано лабораторію по контролю за якістю лісового насіння із залученням спеціалістів Львівської державної зональної лісонасіннєвої інспекції. Ведеться короткотермінове та довготермінове зберігання лісового насіння в контрольованих умовах (холодильних установках).

«Львівська обласна рада приділяє значну увагу питанню лісовідновлення та збереження природних ресурсів, - зауважив Андрій Білоус. – В обласній програмі розвитку лісового господарства передбачені кошти на підвищення рівня лісистості, вирощування садивного матеріалу, оздоровлення лісів та ліквідацію наслідків всихання дерев».

Андрій Білоус також повідомив, що на базі ДП «Львівський ЛСНЦ» планують створити сучасний розсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу з закритою кореневою системою.


28.10.2017

0 коммент.:

Дописати коментар