28 жовтня 2017

За три години школярі зібрали 150 кілограмів жолудів



У Берегівському держлісгоспі відбулася екоакція «Майбутнє лісу у твоїх руках», під час якої учні угорської та української шкіл і працівники держлісохорони збирали жолуді.

Цього разу збирали насіння дуба звичайного та черещатого на території угідь Боржавського лісництва №2 – тут найбільше «плюсових» дубів.

Жолуді – дорогоцінний посадковий матеріал, а насіння рослин із поліпшеними спадковими ознаками потрібне для відновлення зелених легенів держлісфонду, в тому числі після заготівлі достиглої деревини, вік якої становить 120 років! У 2016-му для цього припасли близько трьох тонн жолудів. А цьогоріч лісівники прогнозують, що буде близько п’яти! Про це розповів директор Берегівського держлісгоспу Богдан Шойного.

«Збір жолудів – один із заходів, учасники якого роблять реальний і дуже важливий внесок у відновлення лісів нашого району, – каже Богдан Андрійович. – Це готовий посадковий матеріал. Про його якість поки рано говорити, але торік схожість насіння дуба досягала 90%. Цієї осені в лісі багато жолудів, чим ми не могли не скористатися. І я дуже вдячний школярам, які так чудово попрацювали».

«Акція мені дуже сподобалася, адже я люблю ходити в ліс по гриби, збирати жолуді й дихати свіжим повітрям. Це справжнє щастя: ти можеш бути корисним, разом із сот­нею людей допомагаєш відновити ліс, щоб через 100 років у нас були потужні діброви», – розповідає учениця Нижньореметівської ЗОШ Андрея Симчера.

Загалом за три години зібрали 150 кілограмів жолудів. Їх висадять у лісових розсадниках Берегівського держлісгоспу наступної весни, де це насіння дасть життя новим деревам.

Сбт, 21/10/2017 - 18:28

0 коммент.:

Дописати коментар