26 жовтня 2017

Гниючі заповідники Борейка призведуть до прискорення глобального потепління

Вчені NASA звинуватили гниючі тропічні ліси в прискоренні глобального потепління

Вмираючі в тропіках дерева прискорюють темпи глобального потепління. До таких висновків прийшли вчені космічного агентства NASA, коли встановили, що рослини замість поглинання вуглекислого газу, навпаки, виробляють його у великій кількості.



Традиційно вважається, що діяльність людей є основною причиною кліматичних змін. Проте в Лабораторії реактивного руху NASA після вивчення даних, отриманих супутником OCO-2, було виявлено, що в 2016 році тропічні ліси Південної Америки, Індонезії та Африки виділили вуглекислого газу на 2,5 гігатонн більше порівняно з 2011 роком.

Дерева в тропічних лісах стали поглинати набагато менше вуглекислоти і це призводить до їх загибелі. Через гниття виділятися ще більше CO2, через що загибель дерев зростає в геометричній прогресії.

Ocean Cleanup отримав $ 21,7 млн для збору пластику на Тихому океаніПерший незалежний п’ятизірковий готельДрони допоможуть посадити мільярд дерев на рік

За словами автора дослідження Джанджи Ліу, ці процеси відбуваються за температурних коливань поверхневого шару води (Ель-Ніньо). Найбільш сильні коливання температури були зафіксовані в екваторіальних водах Тихого океану.

Тепер кліматологи постараються з’ясувати, яка природа вуглецевого обміну між поверхнею землі і атмосферою, на який впливає Ель-Ніньо.

0 коммент.:

Дописати коментар