28 жовтня 2017

Сергій Чернов: Практика Хмельниччини у висадці лісу гідна для наслідування на Харківщині



Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов в рамках свого перебування на Хмельниччині, долучився до традиційної для цього краю акції з висадження дерев. У Пархомівському лісництві Хмельницького лісомисливського господарства відбувалася посадка лісу на площі 5 га.

Сергій Чернов, голова Хмельницької облради Михайло Загородний і депутат Харківської облради Максим Колінько разом з працівниками місцевої облради та обладміністрації посадили дуб звичайний, модрину і горіх. Висадження відбувалося на території відразу після вирубки, щоб зменшити затрати на створення лісових культур; це ефективніше, як твердять лісники, бо ділянка ще не заросла.

Представники обласної влади активно підтримують лісне господарство краю своєю безпосередньою участю у посадці лісових культур.

За словами фахівців лісового господарства, на Хмельниччині загалом з початку 2017 року на землях держлісфонду посаджено ліс на площі 1065 га (112% до плану). Осіння висадка сягне 90 га. У лісових розсадниках вирощується близько 7 млн штук саджанців (140% до завдання). Розпочато проведення сертифікації лісів області, вона має завершитися до кінця поточного року.

«Харківщина і Хмельниччина, - говорить Сергій Чернов, - мають спільну проблему – недостатню залісненість територій. Так, на Харківщині 390 тис га, тоді як необхідно 490 тис. га.

Мені дуже сподобалася та справа, за яку взялися хмельницькі колеги. Вважаю, що і Слобожанщина має замислитися про «легені» свого краю. Це буде по-справжньому відповідальне ставлення до природи та майбутнього наших дітей».

Голова Харківської облради також додав: «Ми домовилися, що Харківщина і Хмельниччина будуть запозичувати і переймати одна в одної гарні задуми. Нам є чого навчатися, чим ділитися та що спільно планувати».

27 жовтня 2017, 19:35


























0 коммент.:

Дописати коментар